13 Ağustos 2009 Perşembe

Ey Gönül…Ölmedinse Uyan!



KAPALI… Şuur kapalı, akıl kapalı, hayâl kapalı… Gözler, kulaklar kapalı. Duygular kapalı ve en önemlisi ruh kapalı. Kalbin kapıları kapalı. Ne vardı bu kadar içine kapanacak? Bir de perdeler kapalı oralarda… Neleri kaçırdığının farkında mı oturduğu mekânlarda, yaşadığı bedende insan? Duyuyor musun, dinliyor musun beni? Hayat çağırıyor seni. Gönlünü dinle, kalbini dinle yürü, aklını dinle dur. Aç perdeleri tek tek. Önce ışığını, çok ama çok erkenden kapattığın o loş odaların, uykusuz gecelerin karanlığından çık kurtul ey ruhum. Mutluluk aradığın yerde değil, kaçmak kapanmak asla çıkar yol değil. Bir dene istersen, bir defacık olsun bir dene lütfen. Nelerin değiştiğini gör ve gül. Gül de, güller açılsın güller koksun her yanın.

Allah’ım, güzel Allah’ım. Sana gelmek ve koşmak isteyen bütün ruhların önündeki kapıları aç, ardına kadar aç lütfen… Her an yeniden yarattığın kâinata, her an yeniden bakabilen bir göz, onu, her an yeniden anlayabilen bir akıl ve her an yeniden hissedebilen bir kalp lûtfeyle.

Ey kapalı kapıların ardındaki duygular, gözler, kulaklar, kalpler, ayaklar…Aralanın, ayaklanın… Haydi ey insanlar, kalkın artık. Hoş günler geliyor; kış geçti, bahar bitti, şimdi yaz başladı. Şaşkın ruhumuzu nefsin şehvet rüzgârları kollarına almadan ve sarmadan, kalbimizi onun sahibine emanet edelim. Kalkın ey ruhlar, kalkın. Öyle bir kalkın ki yataklarınızdan, öylesine açın ki kapıları ümidiniz coşsun. Sevginiz başka yürekleri de tutuştursun. Evet, bu karanlıklardan aydınlıkları çıkarmak için kalkın, uyanın. “Bir mum diğer bir mumu tutuşturmakla ışığından hiçbir şey kaybetmez” diyor Mevlana.

Ey gönül ölmedinse uyan, yeter artık. Sana kapalı görünen kapıları aç artık. Göğün mavilerine, Cennetin baharlarına uç artık.

12 yorum:

Pabuc dedi ki...

bu neeeeeeeeeeeeeeeee:)

cografyacı dedi ki...

ne ne :)

Pabuc dedi ki...

yazıların ben de şifreli gözküyo:S kopi yaptığım zaman düzgün çıkıyo ama sayfanı açınca şifreli bir yazıyla karşılaşıyorum işte onu sordum neeee diye:) neyse belki de sadece de bana şifreli görünüyordur o zmaan da o soruyu kendi kendime soruyorum ''bu neeeee dbp:D ''

cografyacı dedi ki...

:):) bu tebbessümdem ne anlatmak istediğimi anladın sanırım dbp blog kardeşliği :)

Pabuc dedi ki...

bir tek bu son yazın şifreli görünüyor..sen bir daha bakarmısın yazı karakterine..bn bişy anlamdım bnim pc de sorun var diye dşündüm ama diğer yazıların okunuyor sadece bu yazın şifreli..

cografyacı dedi ki...

Düzeldi mi sizde ?

Pabuc dedi ki...

malesef hayır :S neyse sanırım sadece ben de bi sorun var...

cografyacı dedi ki...

diğer pc den baktım da onda da yazı görünüyor...neyse artık sizde diğer yazılarımı okursunuz :)

Kelimelerin Ahengi dedi ki...

bende okuyamadım. :(

cografyacı dedi ki...

hadi ya bir daha yazayım yazıyı..

Pabuc dedi ki...

yaşasın sorun bende değilmişşşş

cografyacı dedi ki...

Peki şimdi yazılar görünüyor mu?