10 Ağustos 2009 Pazartesi

Şems-i Tebrizi



Seni, incinirsin diye gönlümde saklayamam, Alçalırsın korkusu ile gözümde de tutamam, Seni gözümde, gönlümde değil canımda saklayayım ki Son nefesimde bana son yar olasın. Senin aşkında, benden başka kimse sebat gösteremez. Benden başka hiç kimse çoraklığa tohum ekmez. Düşmana da, dosta da seni kötülemek istiyorum ki, seni benden başka hiç kimse sevmesin.


Şems-i Tebrizi

12 yorum:

Pabuc dedi ki...

Ben şems i fazla tanımam...

Ama burdan çıkan sonuç şu sevgi biraz bencilmi yapıyor seveni ?Bilemiyorum ama sanki öyle...

cografyacı dedi ki...

Bencede sevgide bencillik vardır.sevgiliyi kimseyle paylaşamasın onu herşeyden ve herkesten kıskanırsın yalnız kendi dünyanın ekseninde dönmesini istersin..

Pabuc dedi ki...

evt gzel bi tartışma konusu olabilecek bişey:) ama muhalefetten de birileri lazım şöyle ''hyr sevginin temelinde bencillik yoktur''diyecek..

BUrdan şöyle bir sonuca varım yapabiliriz ;o zaman insan kendini mutlu etmek için seviyor ..yanlış mıyım..

Pabuc dedi ki...

hım bir de Şems burda ilahi aşktan bahsediyorsa bunu düşünmek bile istemiyorum çünkü cümlesi tamamen yanlış olur benim için..Paylaşılamayan Allah sevgisi mantık dışı olur..tamam burda susmalıyım:))

cografyacı dedi ki...

Burda ilahi aşktan mı yoksa mevlanadan mı bahsediyo tam bilmiyorum da ama aşkın temelinde bencillik vardır çünkü aşk mahremdir kimseyle paylaşamassın :):)

Dilşâd dedi ki...

Selamlar..

Burada ilahi aşkdan bahsediyor olsaydı dosta da düşmana da kötülemekden bahsediyor olamazdı, amma bazı sözler vardırki istiğrak halinde söylenir bunuda akıl terazisi ile tartamazsınız..tartılmazda zira böyle çok zatları tekfir etmişler..

Aşkın temelin de bencillk varsa da şefkatın temelin de yoktur bu sebeble vedud ismi yerine Rahman ve rahim ismi Besmeleye girmiştir..

Aranıza girmek gibi oldu ama kusura bakmayın (:

cografyacı dedi ki...

içimden By Ene gelsede açıklasa diye geçmişti hatta sizin sitede size soracaktım tevafuk işte yardıma siz geldiniz :):)

Pabuc dedi ki...

araya girmek ne demek efendim ilimce bizden üstün olan herkesin başımızın üstünde yeri var...

cografyacı dedi ki...

:):) katılıyorum

Pabuc dedi ki...

şaşırmadım :))

Dilşâd dedi ki...

Selamlar..

Allah razı olsun sağolun hüsnü zannınız için ama şuna açıklık getirelim ben ilim yönünden kimseden üstün değilim belki şiddeti ihtiyacım okumaya çok sevk edyor okadar(:

Pabuc dedi ki...

bloğunuzu takip ettiğim kadarıyla ben lafımın arkasındayım...ilmen bizden(benden dieyim)üstün olduğunuz aşikar..selametle kalın..