1 Haziran 2010 Salı

Peygamberimizden İsraillerle İlgili Hadis


Âhirzaman peygamberi Hz. Muhammed(a.s.m) buyuruyor:

"Müslümanlar, Yahudilerle harp etmedikçe kıyamet kopmayacak. Harp olacak ve Müslümanlar onları kırıp mahvedecekler. Öyle ki, Yahudilerden bir kimse bir ağaç ve ya bir taşın arkasına saklanacak olsa, o ağaç ve taş dile gelerek "Ey Müslüman, ey Allah'ın kulu, arkamda bir Yahudi var, gel onu öldür," diyecek. Sadece Ğarkad ağacı haber vermeyecek, çünkü bu ağaç, onların ağacıdır(Müslim, Fiten, 82). Bu hadisten anlaşılıyor ki, Müslümanların galip olmalarının şartı: samimi Müslüman ve içten/gönülden Allah'ın kulu olmalardır. Rabbimiz bizi kendine samimi kul, peygamberine layık ümmet eylesin. Âmin.




7 yorum:

đerkenαя dedi ki...

Esselamü aleyküm..

Amin kardeşim, dua ile..

Dilşâd dedi ki...

Allah razı olsun mehmetbey kardeşim..

Zehra Fındıklı dedi ki...

La İlahe İlla Ente Sübhaneke İnni Küntü Minezzalimin...

sufi dedi ki...

Gargat/ERGUVAN /JUDAS-TREE bu ağacın yahudileri koruyacağına inanılan ağaç olması dışında başka bir efsanesi daha vardır.

Erguvan, yapraklanmadan önce baharın müjdecisi kabul edilen morumsu pembe renkte çiçekler açar. Bazı Hristiyan inanışlarına göre İsa'nın ihanet eden havarisi onu ele verip,çarmıha gerilmesine sebep olduktan sonra pişmanlık duyup kendini bu ağaca asmıştır. Efsaneye göre önceleri beyaz olan
erguvan çiçekleri dallarında can veren bu adamın alçaklığından
dolayı utançtan ya da kandan kırmızıya dönmüştür.İsrailin bu ağacı her boş alana dikmesi gerek artık sanıyorum sevgilerimle.

cografyacı dedi ki...

Aleykümselam blog kardeşlerim :)

DErkenar duaların kabul olması dileğiyle...

By Ene nerdesin bu blog seni çok özledi :)

Sufi bunu hiç bilmiyordum güzel bir açıklama hoşuma gitii eyvallah..

Siyah elma dedi ki...

Amin.. Müjde gibi bir hadis...

Adsız dedi ki...

Selamun Aleykum..
Sayfanızı beğeniyle takip ediyorum ve çok güzel paylaşımlar ayrıca size ait yazılarda çok güzel yüreğinize kaleminize sağlık..

Benim çok beğendiğim bir yazıyı okdum ve hani kendimce mana vererek anladığım fakat gerçekte ki anlamı nedir diye size sormak istedim..


Sakin Bir Nûn Hıçkırığıyım...Hepi Topu...Lam..Ra !Şeddeli Mim ! Şeddeli Sus...! "HÛ" yazılı kimliklerde bakî SuSKuNLuKLaRa..!!

Bu yazının gerçekteki manası nı bana bildirebilirmisiniz Ne demek istendiğini..Şimdiden Allah razı olsun..Nice güzel paylaşımlara..